Ickis

2009-01-24
23:40:03

Stolthet över sin stad

Har funderat på det i flera år, varför är sundsvallsborna inte så stolta över sin stad som andra verkar vara?
Beror det på att vi inte vet om vi tillhör norrland eller mellansverige?
Har vi storstadskomplex?
Eller vad sitter det egentligen i?
Tittade på körslaget ikväll, när körena återvände till sina hemstäder och blev hyllade som hjältar.
Tänker då tbx på idag på torget där sundsvallsborna samlats för att inviga SM-veckan, visst var det folk där, rätt mycket för att vara så kallt som det var idag, men det var inte samma stämning, vill inte säga att jag ser den stämningen alls i den här stan, inte när det är koserter, matcher etc...
Får nog fortsätta fundera om ingen har en bra idé???

Jag var i alla fall där, Fick komma upp på scenen och få ett pris av komunordförande för min insats i paralympics.
När killen som skulle visa mig dit jag skulle dök upp, utbröt ett litet kaos, alla trodde jag hade en rullstol inte en permo... Skulle den fixa rampen? Det var inga problem de fick skjuta på lite då den var lite brant. Det var killen som fick lite panik då han hade jobbat på permobil o sett en sån få frispel o skena iväg ned för en likadan ramp :) men vi slapp det denna gång. Fick mitt pris som var en blombukett o en liten statyett med Sundsvalls emblemet på. Trist nog fick jag inte säga nått i micken.. Men men. Som tur var gick det hela rätt fort för det blåste storm, jag hade på mig sverigejackan jag lånat men lämnade dumt nog täckbyxorna hemma.
Fortsatte sedan att leta kläder till idrottsgalan men hittade inget, tröståt istället en napolionbakelse.
2009-01-17
14:25:19

Nytt år.

Så skriver vi helt plötsligt 2009 i almanackan, kommer att ta till typ feb innan jag kommer att göra det automatiskt *ler*.
I år avlade jag inga nyårslöften, kändes lika bra det, minns hur det gick förra året.

Året började bra, skickade upp en rislykta till minne av 2 vänner som dog ifjol, kändes som en bra cermoni.
Känns knepigt att det är så, livet går vidare utan dem, det är så det skall vara, när det händer tror man aldrig att det skall gå, men tiden får sorgen att lägga sig som vackra minnen som gör ont ibland.

Vardagen är tillbaka med jobb o träning, eller rättare sagt jobb, träningen har jag inte hunnit börja med än, väntar på lite tillbehör till rullstolen som panthera har sponsrat mig med, skall bli skönt att bara behöva släpa en rullstol o permon på framtida tävlingar.
Jobbet är som vanligt lite mycket även det som vanligt, skillnaden är att jag har fått lite mer energi efter ledigheten så nu orkar jag mer. Vi hyr för tillfället in en receptionist från manpower i väntan på en ny. Funkar riktigt bra.

Privat håller jag på att anställa en ny assistent, S kommer att byta jobb, har fått in ett stort antal ansökningar, så det är lite svårt o välja, skall ha tre intervjuer till imorgon, sen skall jag ta ett beslut, jag har en favorit, men det kan ändras.
Tror att det blir bra.

Igår klippte jag mig, denna gång blev det rätt kort fram, känns ovanligt men lite skoj.

Har även börjat planera året, får jag som jag vill blir det, NM, SM, öppna turkiskta, ev Hessenpokal, EM samt Sidney. Skall bli riktigt skoj känns det som. Speciellt om det bli aus, längtar tbx, till värmen, skjutbanan, maten o vännerna. Så det blir ytterligare ett år med träning o åter träning, fick en kick av att veta att Jonas J kommer att satsa vidare, har börjat blicka mot London o just nu känns det som att jag kommer att stå där då det är dags, nån gång skall väl guldet bli mitt *s*

Har skaffat en hemsida för skyttet om nån är intresserad: http://hem.bredband.net/vikwed/

Nä nu skall jag göra mig i ordning o åka till B o käka middag o ge barnen sina julklappar, bättre sent än aldrig.

Sen är det ytterligare en hektisk v att se framemot. 2 roliga saker jag ser fram mot är: invigningen av SM-veckan nästa lör och medelpads idrottsgala den 5/2. är nominerad i 2 klasser där, är stolt över att vårt län återigen vågar sticka ut hakan o nominera mig i en klasss som inte är speciell för funktionshindrade (förra gången var det ST som gav mig deras pokal 2005), tror inte jag vinner den klassen men det är skoj att vara nominerad.

Ha det bra alla därute, på återseende!!